Η Διαφορα Μεταξύ Polarized και Κανονικών Γυαλιών Ηλίου


Είναι μια απορία που προκύπτει πλέον αρκετά συχνά: “ποιά γυαλιά ηλίου είναι καλύτερα για μένα-αυτά με πολωμένους (polarized) φακούς ή τα απλά, που όμως πληρούν όλες τις προδιαγραφές προστασίας απο τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου;”.  Για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση πρέπει να εξετάσουμε τον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του κάθε τύπου γυαλιών.

Polarized Γυαλιά Ηλίου (Πολωμένοι Φακοί)

Οι πολωμένοι φακοί των polarized γυαλιών ηλίου, όπως του R.BSUNNY R7613 HD POLARIZED -BLACK RED

R.BSUNNY R7613 HD POLARIZED -BLACK RED

 προσφέρουν ειδική προστασία από τις ακτίνες UV και είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι για ορισμένες δραστηριότητες. Όμως, παρά τη κοινη πεποίθηση, οι πολωμένοι φακοί δεν αντιπροσωπεύουν σημαντικά αυξημένη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Το βασικό τους πλεονέκτημα έγκειται στη λειτουργία τους.

Τα κανονικά γυαλιά ηλίου παρέχουν βασική προστασία από κάθετες και οριζόντιες ακτίνες UV. Ωστόσο, δεν μειώνουν την αντανάκλαση από ανακλώμενες οριζόντιες ακτίνες.
Αντιθέτως, τα γυαλιά με φακούς polarized έχουν ενσωματωμένο φίλτρο πολλαπλών χρήσεων, το οποίο επιτρέπει την διέλευση μόνο των κάθετων ακτίνων φωτός και σχεδόν αποκλείει τις οριζόντιες ακτίνες για την εξάλειψη των γωνιών. Αυτό γίνεται πιο αισθητό όταν βρίσκεστε στη θάλασσα ή ψαρεύετε, καθώς ξαφνικά βλέπετε την επιφάνεια, η οποία προηγουμένως ήταν θορυβώδης από τις αντανακλάσεις από τον ήλιο και τον ουρανό.
Οι άνθρωποι που βρίσκουν τη μεγαλύτερη χρήση για πολωμένους φακούς είναι εκείνοι που εργάζονται γύρω ή πανω σε νερό, όπως για παράδειγμα οι αλιείς. Επειδή οι polarized φακοί μειώνουν την αντανάκλαση, είναι ευκολότερο για τους αλιείς να δουν βαθύτερα στη θάλασσα για ψάρια ή οποιοδήποτε εμπόδιο.
Αυτές δεν είναι οι μόνες χρήσεις για πολωμένους φακούς. Οσον αφορα την οδήγηση, ειδικά σε οδικά ταξίδια το καλοκαίρι, οι οριζόντιες ακτίνες φωτός διασταυρώνονται συνεχώς από το δρόμο, αυξάνοντας την κούραση των ματιών και την ταλαιπωρία. Μπορείτε να μειώσετε άμεσα αυτή την λάμψη με polarized γυαλιά ηλίου.
Φυσικα η ιδανικη λυση για την οδηγηση ειναι τα ειδικα μας γυαλιά A-COLLECTION A10001 “NIGHTSIGHT”
 


A-COLLECTION A10001 “NIGHTSIGHT”

τα οποία βελτιώνουν και ενισχύουν την όραση σας για την απόλυτη οδηγική εμπειρία, με ειδικά σχεδιασμένους φακούς νυχτερινής όρασης για ασφαλή οδήγηση ακόμη και το βράδυ!

Οποιαδήποτε δραστηριότητα που συνεπάγεται ταχείες μεταβολές των συνθηκών φωτισμού, όπως το κυνήγι σε δασώδεις περιοχές, μπορεί να ωφεληθεί από πολωμένα γυαλιά ηλίου, καθώς εξαλείφουν επίσης μερικώς την λάμψη του φωτός απευθείας στα γυαλιά.
Υπαρχουν ωστοσο και μερικα αρνητικα σημεια.
Οι πολωμένοι φακοί καθιστούν δύσκολη την προβολή οθονών LCD και πολλών οθονών κινητών. Δημιουργούν το αποτέλεσμα της εξαφάνισης των εικόνων στην οθόνη σε συγκεκριμένες γωνίες. Οι πιλότοι ή οι χειριστές βαρέων μηχανών αποθαρρύνονται και συχνά απαγορεύεται να χρησιμοποιούν πολωμένους φακούς. Μπορεί, για παράδειγμα, να δυσκολευτείτε στη λειτουργία ενός ΑΤΜ ή στο χειρισμό του κινητού σας με polarized γυαλιά ηλίου.


Επισης, τα γυαλιά με πολωμένους φακούς είναι γενικά πιο ακριβά από τα κανονικά γυαλιά ηλίου. Αυτή η πρόσθετη επένδυση αξίζει τον κόπο για όσους πραγματικά χρειάζονται πολωμένους φακούς, αλλά μπορεί να είναι μια περιττή δαπάνη για άτομα που χρειάζονται απλά γυαλιά ηλίου με πιστοποιημένη προστασία απο τις βλαβερες ακτίνες του ήλιου, όπως είναι τα INDIAN SUNGLASSES IN1003 .
INDIAN SUNGLASSES IN1003

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι η ανώτερη ποιότητα των polarized γυαλιών ηλίου παρέχει προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Προσφέρουν διαφορετική, αλλά όχι απαραίτητα αυξημένη, προστασία από την άμεση ακτινοβολία UV. Κρατήστε αυτή τη διάκριση στο μυαλό σας. Ανάλογα με τη χρήση των γυαλιών ηλίου, οι πολωμένοι φακοί μπορεί να μην προσφέρουν αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με τα κανονικά γυαλιά ηλίου.
Αν ψάχνετε ακριβώς για αυξημένη προστασία από τον ήλιο για τα μάτια σας, σκεφτείτε οτι απλα, πιστοποιημένα για την ασφάλεια που προσφέρουν, γυαλιά ηλίου με σκοτεινότερους φακούς, όπως τα INDIAN SUNGLASSES IN2022
INDIAN SUNGLASSES IN2022

 


μπορεί να ειναι τα ιδανικα για εσάς!

Ότι τύπο γυαλιών ηλίου και αν τελικά διαλέξετε, είμαστε σίγουροι οτι θα το βρείτε στο https://trendy4u.eu !*

*Μενού κατηγορίας γυαλιών ηλίου—> https://goo.gl/bXb0Vc
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Τα cookies επιτρεπουν μια σειρα απο λειτουργιες που ενισχυουν την εμπειρια σας στο trendy4u.eu. Χρησιμοποιωντας αυτον τον ιστοτοπο, συμφωνειτε με την χρηση των cookies.

X
%d bloggers like this: